Evergreen Neuroscience Institute & Cardiac Health Center

Complete build-out of 30,935 sf tenant improvements on the 2nd and 3rd floors of the DeYoung Pavilion, Evergreen Hospital Medical Center.

 

The Evergreen Neuroscience Institute project primarily includes consult and exam rooms, office and waiting spaces, an employee gym and the cardiac/neuroscience rehabilitation spaces. There were several unique finishes incorporated into the ENI project, most notably the linear wood ceilings made from regionally harvested hemlock that are cut to a flowing contour throughout the lobby and waiting spaces. Another exceptional finish product is Vitrulan, a seamless wall covering coated with epoxy and polyurethane which gives a textured look to the walls and provides washability characteristics similar to a traditional FRP. The mechanical system was specifically engineered to reduce noise and all of the partitions were acoustically insulated and sealed. Coupled with the interior plants, the colorful LED room indicator lights and distinctive finishes, the ENI space is a comfortable, peaceful and private environment unlike any other medical office space.

Project Team

Martin O’Leary

Related Themes

Medical

Special Projects and Tenant Improvements